Stemming

Een down gevoel herkent iedereen wel. Je stemming wisselt nou eenmaal wel eens door de dag heen. Wanneer je echter gedurende langere tijd continu een sombere stemming hebt, dan kan je wel eens last hebben van een depressie. 

Je blijft je dan neerslachtig voelen en lusteloos en alles kost dan ontzettend veel moeite en is zwaar. Je hebt nergens meer zin in en je hebt moeite nog te genieten. Je bent sneller emotioneel maar soms ook juist heel vlak en afgestompt in je emoties. Vaak spelen er ook vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen en gevoelens van irritatie. Je hebt weinig vertrouwen in jezelf, denkt vaak negatief over jezelf, en ook over de toekomst. Soms is er een duidelijke aanleiding maar soms ook niet. 

Als je je hierin herkent, blijf dan niet langer alleen ermee rondlopen. Je bent zeker geen aansteller en hulp zoeken is juist belangrijk voordat het van kwaad tot erger gaat. Ik kan je helpen je somberheid te verminderen zodat je weer lekker in je vel zit. Een belangrijk deel van de behandeling richt zich op stapsgewijs weer in beweging te komen, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast onderzoeken we de mogelijke oorzaken van het ontstaan van je somberheid, pakken we onverwerkte emoties aan en kan ik je helpen om op een andere manier naar situaties te kijken.

TERUG NAAR OVERZICHT