Werkwijze

Intakefase

Na de aanmelding plan ik een intakegesprek. De intakefase wordt na de eerste of tweede sessie afgerond. In de intakefase gaan we dieper in op je klachten en hulpvraag. Hieruit volgt een behandelplan. Dit is een ‘op maat gemaakt’ behandelvoorstel waarin een visie op de problematiek staat beschreven, hoe deze het beste aan te pakken en welke behandeldoelen gesteld worden. Dit zal door mij nader worden toegelicht in een gesprek. Met jouw akkoord starten vervolgens de behandeling. Ik ben verplicht naar het identiteitsbewijs te vragen en de gegevens hiervan vast te leggen in mijn administratie.

Behandeling

In de behandeling wordt gewerkt met verschillende vormen van therapie. EMDR  (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing), Cognitieve Gedragstherapie, Mindfulness, interventies en technieken uit de ACT (Acceptance and Commitment Therapie) en MSC (Mindful Zelfcompassie). Welke therapie voor jou geschikt is, hangt af van je klacht en hulpvraag. In de praktijk is het vaak zo dat een combinatie van verschillende therapievormen gebruikt kan worden bij de behandeling op maat; die is afgestemd op wat voor jou helpend kan zijn.

Vragenlijsten

Voor, tijdens of na de behandeling kan ik je vragen om een of meerdere vragenlijsten in te vullen. Dit kan zijn voor nadere diagnostiek, om je klachten beter in kaart te brengen, om het effect van de behandeling te meten of om de behandeling door jou te laten evalueren zodat je kunt laten weten hoe je deze ervaren hebt.

 Afspraken plannen, verzetten of annuleren 

Op werkdagen ben ik telefonisch of per email bereikbaar tot 16 uur. Omdat ik overdag veelal in behandelsessies zit, ben ik echter telefonisch niet altijd goed bereikbaar. Wanneer je de voicemail inspreekt en hierop duidelijk je naam en telefoonnummer inspreekt, neem ik zo snel mogelijk contact met je op.


Je kunt contact opnemen via:

e-mail

info@boonpsychologie.nl

of telefoonnummer

06-15284710